Č. Janovice : Miskovice

14.11.2012 08:07

Zápasem s Miskovicemi vyvrcholil fotbalový podzim pro hráče Červených Janovic. V závěrečném kole totiž mají volno, proto se mohli případnou výhrou dobře naladit na následující rozlučkový večer.

sobota 10. listopadu 2012 od 14.00 hodin
Červené Janovice – Miskovice 1:0 (0:0)

Červené Janovice – Miskovice 1:0 (0:0). Foto: Jana VyčítalováTo se jim nakonec s vypětím všech sil také podařilo, i když soupeř se ukázal jako bojovný a houževnatý tým, který domácím nedal nic zadarmo. Soustředěnou obranou je dokonce v prvním poločase nepustil do vážnější šance, zatímco sám si do přestávky dvě velmi slibné příležitosti vytvořil.

Nejdříve byl ovšem proti brankář M. Valenta, fanoušky přezdívaný Vaniak, a ve druhém případě zatáhl za záchrannou brzdu obránce L. Hájek, když na poslední chvíli překazil nejlepšímu miskovickému střelci O. Štěpánovi zakončení samostatného úniku.

Stále častěji si tak červenojanovičtí hráči připomínali slova trenéra S. Daňka, který je v kabině před zápasem upozornil, že by byla škoda pokazit si vynikající podzimní část sezony. Ještě aktuálnější to začalo být, když R. Vavřina v úvodu druhé půle neproměnil pokutový kop odpískaný za ruku uklouznuvšího protihráče. Brankář ne příliš dobře kopnutou penaltu vyrazil a následná Vavřinova dorážka byla zblokována na rohový kop.

Naštěstí pro Červené Janovice se v závěru podzimu potkal se střeleckou formou J. Červinka. Ten v 53. minutě napodobil sparťana L. Kweukeho a pohotovou střelou na dlouhou nohu nekompromisně zavěsil. Sice byl při tom nakopnut a spoluhráči odnesen z hrací plochy, ale po pár minutách už zase pokračoval ve hře.

Hosté byli i nadále nepříjemní, ovšem jejich útočná síla přece jenom v porovnání s prvním poločasem trochu zeslábla. Nicméně i tak domácí fotbalisté i fanoušci už rádi slyšeli závěrečný hvizd rozhodčího J. Rejhona.

„Už vím, o co si napíšu Ježíškovi,“ poodhalil svým svěřencům přání červenojanovický trenér Stanislav Daněk. „O kardiostimulátor,“ upřesnil po chvíli.

Nádherný pocit z podzimní neporazitelnosti a zisku čtyřiatřiceti bodů si v utkání s Miskovicemi vychutnal i sedmačtyřicetiletý matador M. Švorc, řečený Sahara. Ten nastoupil v této sezoně vůbec poprvé, když symbolicky vystřídal kapitána J. Vítu a ujal se jeho role. Nezávisle na trenérovi pak řekl: „Kluci, jestli takhle budete hrát dál, tak brzy přijdete o trenéra. Dostane z vás infarkt!“

Pak už se všichni hráči a příznivci červenojanovické kopané sešli v klubovně, kde se konala rozlučka s rokem 2012. Zejména jeho druhou část bylo potřeba pořádně zapít! Více ZDE.

Branka: J. Červinka. Rozhodčí: J. Rejhon (Sázava).

Č. Janovice: M. Valenta - L. Hájek, V. Bouma, B. Laudát, L. Červinka - J. Holoubek, F. Zoufalý, J. Švorc, R. Vavřina - J. Víta, J. Červinka. Střídali: D. Uher, M. Švorc. Připraven byl: R. Houdek. Trenér: S. Daněk.

 


Článek přebrán z oficálních stránek Sokola červené Janovice.