Miskovičtí si smlsli na lídrovi tabulky

09.06.2013 16:47

Poprvé v sezóně měli na rozdíl od Miskovických problém se sestavou soupeři a to hosté z Červených Janovic, Ti měli navíc v nohou těžké utkání hrané před pouhými 24hodinami. Domácí se sešli v silné sestavě hlavně kvůli faktu, že se po utkání konala rozlučka s letošní sezónou a jednalo se o poslední domácí utkání.

 

Hosté vstoupili do utkání s jasným cílem a to pokusit se co nejdéle odolávat početní převaze a případně skórovat z nějaké standardní situace a tak se v 10lidech usadili před vlastním vápnem a útočili pouze sporadicky a jejich dvě střely za poločas lze označit pouze za propagační. Domácím se dlouho nedařilo najít klíč do této obrany, s jejich centrovanými míči do vápna si v pohodě radila zkušená stoperská dvojice. Neujala se ani hezká střela Kruliše M., nebo Štěpána. Osud utkání proto vzal do svých rukou ten nejpovolanější a to domácí kapitán Chvála, obešel dva obránce ala „Messi“ a střelou k tyči otevřel skóre, se kterým se šlo i do kabin.

 

Jako geniální tah Miskovického manažera Bachtíka se ukázalo poločasové střídání Kruliše O., který přinesl na hřiště více tvrdosti a bojovnosti a hosté už v 11hráčích začali ztrácet půdu pod nohama. Po pár minutách druhého poločasu zahrál hostující Hájek jednoznačně rukou a kopal se pokutový kop, který s přehledem proměnil Štěpán. V dálší šanci akcie Janovic podržel gólman Valenta, který vychtal Kruliše M. Poté rozhodčí Kracík v krátkém časovém rozpětí hostům odpustil 3pokutové kopy, za faul Hájka na Chválu, za dálší ruku ve vápně a faul na Krejzu. Hra se především ze strany Miskovických hráčů, kteří byli za odepřené 3pokutové kopy rozezlení zbytečně přiostřila a zákroky Krejzy, Chvály a Murase volali po žlutých kartách. To dalo vytouženou příležitost hostům a po této sérii faulů v okolí domácí šestnáctky několikrát pálili ze standardních situací, ale pokaždé mimo. Spravedlnost v utkání se ale dostavila záhy, kdy po hezké šanci k tyči zakončil Kruliš M. a zvýšil na 3:0. Po dálší akci Krejzy s Krulišem O., který zatáhl míč po pravé straně, přesně nacentroval na naběhnuvšího Štěpána, který málem protrhl brankovou síť se skóre zvýšilo už na 4:0 a výsledek zaváněl debaklem. Ten už pouze 3min před závěrečným hvizdem kosmeticky upravil z pokutového kopu Bouma, po faulu Murase.

 

Po utkání se konala bujará rozlučka a spokojenost s prozatímním 5tým místem, které ale může po svých dohrávkách připadnout Malešovu B. Zklamáním ze sezóny bylo především 6utkání, ve kterém museli Miskovičtí borci nastoupit v početní nevýhodě a z těchto utkání body výrazně chybějí.

 

Miskovice : Červené Janovice 4:1 (1:0) Chvála, Štěpán p.k., Kruliš M., Štěpán : Bouma p.k.

 

Sestava domácích:

Strbík – Herout Martin, Muras, Krejza – Bohouňovský, Pícha, Podolák, Kopáček S. (Kruliš O.) – Kruliš M. (Herout Michal), Chvála, Štěpán O.