Po boji za tři body. Č. Janovice : Miskovice 1:2

20.10.2015 13:56

9kolo

Ne 18.10.2015 13:15,

Č. Janovice

Poslední vzájemné utkání se hrálo v sezóně 2012/2013, ve které svou spanilou jízdu sezónou zakončil tým Červených Janovic postupem do III. třídy. Trochu překvapivě tehdy vyhráli hosté z Miskovic 1:4. Tentokrát zajížděli do Č. Janovic jako favorité, opravňovalo je k tomu postavení v tabulce, domácímu družstvu se vůbec nedaří, naposledy prohráli s týmem Nepoměřic, hlavně kvůli neproměňování šancí.

 

Utkání začalo již ve 13:15h, domácí vyšli vstříc hostům s prosbou o posun zahájení utkání.

A právě hosté vstoupili do utkání stejně jako před 14 dny na půdě B. Podolí, už ve 4min utkání Štěpán zahrál standardní situaci, po teči ve zdi musel zasahovat gólman J. Hájek, který míč vytlačil na břevno, ten se ovšem vrátil do vápna kde ho do sítě uklidil pozorný Najbrt. Jednalo se už o jeho třetí branku v sezóně. Hostům však brzké vedení uškodilo, přenechali iniciativu domácím a ti se dostali do velké šance M. Liberským, který ve velké šanci neprostřelil gólmana Strbíka, následná dorážka J. Červinky nemířila mezi tři tyče a jen ukázala, že v koncovce nepanuje dostatečný klid a pohoda, kvůli postavení týmu v tabulce. Klidněji se mohlo hostům dýchat po 20 min hry. L. Menšík ve vápně evidentně přistrčil Najbrta, nařízený pokotový kop ale sám faulovaný hráč neproměnil, mířil pouze do tyče a dal vzpomenout na miskovické prokletí, penaltové rozstřely.

 

Ve druhém poločase se domácí dostali do utkání díky sporně nařízené penaltě. „Pouze jsem si chránil rukama obličej, byl jsem nastřelen ze dvou metrů a rozhodčí Jonáš zapískal pokutový kop“, sdělil přímý aktér této situace Podolák. Hostující fanoušci měli jasno, kde se stala chyba: „Chvála si s gólmanem Strbíkem zbytečně třikrát vyměnili míč, už měl letět pryč, Chvála byl pod tlakem a udělal chybu, když ztratil míč“ Jak je snadné proměnit pokutový kop ukázal hostům J. Červinka, 1:1. Zbytek utkání se zbytečně přiostřil. Hosté hru přitvrdili a jen díky benevolenci rozhodčího Jonáše nezačali sbírat kartu za kartou. Rozhodnutí spíše remízového utkání přišlo po akci Vlacha, kterého zastavil na poslední chvíli před pokutovým územím faul. Zahrání se chopil Libicher, jeho střela byla zastavena domácí zdí, která byla umístěna v pokutovém území. Rozhodčí Jonáš zapískal pokutový kop, když viděl zahrání rukou. Míč si postavil Libicher a s přehledem proměnil 1:2. V 90min mohlo být vyrovnáno, jenže Červinkovu střelu vyrazil Strbík na roh a následnou melu dokázal ke spokojenosti hostujících fanoušků vyřešit.

 

Č. Janovice : Miskovice 1:2 (0:1) 57. J. Červinka (pk) : 4. Najbrt, 73. Libicher (pk).

 

Sestava hostí:

Strbík – Herout, Podolák, Krejza, Chvála – Bohouňovský, Libicher, Vlach, Najbrt – Kruliš M., Štěpán

Střídal: Kruliš O., připraven byl Herout Michal.

 

Článek z pohledu Č. Janovic + fotky

https://www.cervene-janovice-fotbal.cz/clanky/sezona-2015-2016/mistrovske-zapasy/tri-penalty-stacily--na-dalsi-uz-k-potese-miskovic-nedoslo.html