El Clásico

26.04.2016 18:08

 

K zápasu 18. kola III. třídy přijeli hosté z Miskovic do nedalekého Městyse Suchdol k zápasu, kterému zúčastnění neřeknou jinak, než El Clasico. Jednalo se překvapivě o souboj tabulkových sousedů, kdy zkušenější domácí do utkání vstupovali se čtyřbodovým náskokem. Pro začátek utkání připravili domácí slavnostní nástup, kdy za doprovodu hudby každý z hráčů přivedl na hřiště jednoho hráče přípravky Suchdola. Celou akci sledoval nadstandardní počet diváků, přesněji 95. Kdo ví, kolik diváku by přišlo, kdyby teploty neatakovali bod mrazu a chvílemi nepoletoval sníh.

 

Vlastní začátek zápasu byl vyrovnaný pouze s náznaky šancí, do těch vyloženějších se dostávali spíše hosté, jenže Kruliš byl při zajímavém náběhu přidržen, v další příležitosti nedokázal přeskočit v hlavičkovém souboji domácího gólmana Hebra, který využil výhody hraní rukou a nakonec po zajímavém souboji Bachtíka s domácí obranou nepřeloboval před sebou bránící hráče.

 

Ve druhém poločase pokračoval vyrovnaný zápas, který na stranu domácích v 66. minutě překlopil obránce Svoboda, když dorazil míč odražený od břevna, na které ho po standardní situaci vytáhl Strbík. Kdo ví, jak by se utkání dále odvíjelo, kdyby obrovskou šanci využil střídající Herout Michal po skvělé akci Chvály, jenže míč se mu zapletl mezi nohy a dal šanci obráncům. Hosté při vidině vyrovnání otevřeli hru a domácí se čím dál tím více dostávali k zajímavým akcím, po jedné z nich se zaskvěl Strbík, když vyrazil zakončení domácího útočníka. Už v 95. minutě si na rohový kop dobře naskočil  Dolejš a hlavou zvýšil na konečných 2:0. Utkání hosté příkladně odbojovali, na hřišti nechali vše a typicky remízové utkání s minimem šancí nakonec vyhrál šťastnější a to domácí Suchdol. Nezbývá, než pogratulovat a poděkovat za hezký zážitek, především nástup a diváckou návštěvu.

 

Suchdol B : Miskovice 2:0 (0:0)

66. Svoboda, 90+5. Dolejš.

 

Sestava hostů:

Strbík – Bartůněk, Krejza, Podolák, Bohouňovský – Vlach, Chvála, Kruliš, Herout Jan – Bachtík, Kruliš.

Střídali: 45min Herout Martin za Bachtíka a v 60minutě Herout Michal za Herouta Jana.