Horky : Miskovice 1:2pk

02.05.2016 11:12

V poslední dubnový den přijeli hosté z Miskovic do Horky u Čáslavi, kde na ně čekalo dobře připravené, avšak dosti tvrdé fotbalové hřiště. Ještě v kabinách před utkáním se špičkovali Krejza s Vlachem, kdo vstřelí v utkání více branek, to ovšem  netušili, že jeden z nich odstoupí kvůli zranění už po 30 minutách hry. S důležitou radou před výkopem přispěchal vedoucí mužstva J. Bachtík, upozornil aktéry, aby se při zápase nerozptylovali sledováním projíždějících vlaků na trati Čáslav - Golčův Jeníkov a raději se pokochali už při rozcvičování.


Do utkání vstoupili lépe hosté, už v 16 minutě si na přihrávku Bartůňka naběhl Kruliš O., který měl dostatek času si míč zastavit, podívat se a nacentrovat, jeho nabídku do pokutového území domácí obrana nedůrazně odehrála a Bachtík pohodlně zavěsil. A mohlo být veseleji, po jednom z následujích rohových kopech se k odraženému míči dostal Bohouňovský a nekompromisní utěšenou střelou z 22 m napálil břevno domácí branky. Bohužel po hezké chvilce přišla ta horší, Vlach si při snaze doběhnutí dlouhé přihrávky za obranu poranil zadní stehenní sval a měl po zápase. Kruliš O. se přesunul z útoku do zálohy a na jeho místo vystřídal
Herout Michal. Bohužel od té chvíle nedokázali hosté v útoku podržet balón a být nebezpeční a domácí převzali otěže utkání do svých rukou. A odměněni byli nečekaně brzo. Zahraný rohový kop ve 38 min se dostal až k O. Trekovalovi, který ho rovnou z voleje poslal nechytatelně do brány. Ve zbytku poločasu stojí za zmínku Krejzova střela, se kterou si ovšem domácí gólman Mareček poradil a hlavně samostatný únik od poloviny hřiště domácího útočníka M. Kodeše, kterého bravurně vychytal Strbík.


Ve druhé půli si příležitosti připsali výhradně domácí a nic na tom nezměnil ani nejlepší hráč hostí Libicher, který často motal domácí obranu, ovšem bez střeleckého efektu. To na druhé straně se musel několikrát zaskvět gólman Strbík nebo na poslední chvíli zasáhnou Krejza. Horko těžko to hosté dotlačili do pokutových kopů.

V nich byl jasný favoritem domácí celek, vždyť hosté ze čtyř možností ještě ani jednou nevyhráli a pokutové kopy zásadně neproměňují ani v utkání. A potvrdil to hned zkraje Kruliš M., který svým neproměněným kopem prodloužil svou hezkou sérii již na tři neproměněné penalty v řadě. Jenže v utkání se skvěle rozchytal Strbík a přenesl si to i na pokutové kopy. Druhou penaltu lapil, následující sám proměnil a v poslední sérii vychytal i kapitána domácích Krumla.