Kluky : Miskovice 1:2

11.10.2016 09:19


K prvnímu zápasu, ve kterém se hosté pasovali do role favoritů se sjížděli jak "švábi na pivo" a ještě 20min před utkáním nebyla jasná sestava, dokonce, zda se vůbec sejde 11hráčů. Tentokrát se nedostavila "ostrá" křídla Libicher s Vlachem, vypomoci musel loňský kapitán Krejza.


Od první minuty vzali hosté otěže utkání do svých rukou a na domácí branku se valil jeden útok za druhým, bohužel se nedařila finální přihrávka a často nedošlo ani zakončení a když ano, k nepřesnému. Částečné uklidnění přišlo ve 26minutě, Bohouňovský se vytáhl z pozice obránce na zálohu a adresoval první přesnou finální nahrávku do vápna, kterou zužitkoval Štěpán. Pojistku mohl přidat Kruliš M., jenže v ideální pozici po rohovém kopu přestřelil a v další šanci jeho umístěnou hlavičku skvělě vytáhl gólman Korejtko. Největší zmařenou šanci si však připravil jiný hráč, Kruliš O. nahrál do pokutového území Štěpánovi, který místo krkolomného zakončení přistrčil proti noze Bartůňkovi, před kterým už zívala polovina odryté branky, bohužel k navýšení skóre zakončení nevedlo. Jak ošemetné může být vedení pouze o jednu branku ukázala 43minuta. V celém utkání jinak bezchybný rozhodčí Volenec si vybral slabou chvilku. Při nákopu domácí obrany do vápna šel Bohouňovský do hlavičkového souboje, bylo zřejmé, že míč bude vysoký a skončí za pomezní čárou, proto na něj domácí obrana zakřičela klasické "pusť", jenže rozhodčí toto vyhodnotil jako nesportovní chování a nařidil nepřímý kop z idelání pozice 17m od branky. Tu v tomto utkání hájil Bachtík Dominik. Míč si postavili Píška s Vavřinou, ke střele nakonec nedošlo, Vavřina šel po nahrávce do kličky a míč do bezpeční odvrátila hostující obrana.


Cíl hostů do druhého poločasu byl jasný, přidat druhou uklidňující branku. A šancí bylo opět víc než dost, jenže hostům se nadále nedařila finální přihrávka a když už například Kruliš O. poslal ideální centr na osamoceného Chválu, ten z malého vápna spíše prodlužoval, než zakončoval. Odčinit nezdar z prvního poločasu mohl Bartůněk, po krásné kombinaci Chvála, Čtvrtečka se dostal do zakončení opět s polovinou okraté branky, ale jeho střelu z brankové čáry vyhlavičkovala domácí obrana. A v 77minutě přišel zákonitý trest. Jak může být fotbal nespravedlivý, avšak právě krásný ukázala jedna nepovedená rozehrávka hostující obrany, míče se zmocnil Píška, potáhl si míč do ideální střelecké pozice a krásnou střelou nedal Bachtíkovi šanci. Jednalo se o druhou střelu domácích mezi tři tyče, celkově asi čtvrtou. Hostům začal rychle ubývat čas, každá bodová ztráta z tohoto jednoznačného utkání by byla katastrofa, vysvobození přinesl centr Štěpána z rohu pokutového území, na zadní tyči šel do skluzu Kruliš M. a opět překlopil misky vah na stranu hostí. Utkání už skončilo tímto výsledkem.


Kluky : Miskovice 1:2 (0:1)

26 Štěpán, 84 Kruliš M. : 77 Píška


sestava hostů:

Bachtík - Herout, Krejza, Bohouňovský - Bartůněk, Kruliš M., Čtvrtečka, Podolák, Kruliš O. - Štěpán, Chvála

střídali: 71 min Herout Michal za Bartůňka