Miskovice : Bílé Podolí B 6:2 (1:2)

12.05.2016 09:29

Souboj o střed tabulky, to byl zápas domácích Miskovic a hostů z Bílého Podolí. Pro domácí měl zápas větší náboj, jelikož ve venkovním utkání prohráli vysoko 8:1 a chtěli dokázat, že se jednalo pouze o zkrat, samotné utkání tak jednoznačné totiž nebylo. Tomuto záměru navíc nahrál fakt, že pro Bílé Podolí nastal střet utkání A a B mužstev a do Miskovic přijelo pouze 10 hráčů.


Vstup do utkání měli tudíž lepší domácí, ale z jalového tlaku vyvrcholila pouze nepřesná střela O. Kruliše po přihrávce Krejzy. Hosté hru často přerušovali a natahovali, aby se domácí nemohli dostat do hry a tato taktika se jim začala vyplácet. Ve 31 minutě Z. Doubek vystihl přihrávku domácích beků a sám před Strbíkem se nemílil. A očividně to pro domácí nebylo dostatečné varování. Hned ve 38 minutě V. Jansa ustál souboj s domácím bekem a obstřelil Strbíka. V ten moment začali diváci hlasitě dávat najevo své rozladění a v domácí sestavě došlo na popud vedoucího mužstva Bachtíka J. k přeskupení řad. Důležitou snižující branku ještě do poločasu vsítil Kruliš O., když levačkou propálil brankáře Šmída.


Do druhého poločasu nastoupili domácí s odhodláním co nejdříve výsledek otočit. Již v 57 minutě se po hezkém sólu středem hřiště dostal ke gólové střele v poslední době dobře hrající Chvála a hned o minutu později krásnou chytrou střelou přeloboval Šmída, Libicher, který si i v tomto utkání neodpustil několik parádiček, především jeho "Zidanovka" je už pověstná. Hosté se tímto tvrdým direktem psychicky položili a podvědomě se rozloučili s možným bodovým ziskem, všechny síly již vrhli do obrany a k útočení se dostávali opravdu sporadicky. Navíc v 68 minutě byl opět Šmíd přelobován, tentokrát Bohouňovským, který snad neumí vstřelit neatraktivní gól. V 79 minutě se po hraniční ofsajdové situaci hnali na Šmída osamocený Chvála a Bachtík. Chvála naznačil střelu a nesobecky přihrál Bachtíkovi, který střílel do prázdné brány. Poslední parádní branku si připsal Krejza, když z velké dálky místo centru zvolil zakončení a jeho střela zapadla ke vzdálenější tyči. Celé utkání za brankovou čárou svými hlasivkami pomáhal řídit zraněný Vlach místo toho, aby rozdělal oheň na připravené klobásky. Svými postřehy však společně s Heroutem M. přispěli ke zlepšení hry ve druhém poločase. Utkání se hrálo v duchu fair play a dobře ho odřídil rozhodčí Houška P.


Domácí nezačali utkání vůbec dobře, zřejmě z přesvědčení, že se soupeř v oslabení porazí sám,
notně vázla komunikace. Naštěstí ve druhé půli došlo ke zlepšení a i přes statečný výkon hostů si soupeř odvezl 6 vstřelených branek, čímž domácí částečně odčinili venkovní krutou porážku. Po utkání si domácí mužstvo posedělo s dobrou náladou u grilování klobás a sledování hokejového utkání Česko :
Lotyšsko.  


Miskovice : Bílé Podolí B 6:2
(1:2)

44. Kruliš Ondřej, 57. Chvála Jiří, 58. Libicher Martin, 68.
Bohouňovský Jan, 79. Bachtík Dominik, 90. Krejza Radek - 31. Doubek Zbyněk, 38.
Jansa Vojtěch


Sestava domácích:

Strbík - Bartůněk, Podolák, Krejza, Bohouňovský - Herout J.,
Kruliš M., Libicher, Kruliš O. - Chvála, Bachtík D.

Na střídání připraven: Herout Martin