Miskovice : Horky 5:1 (2:0)

06.10.2016 07:55

Souboj dvou týmů ze spodku tabulky a boj o důležité body čekal na týmy domácích Miskovic a hostů z Horek.

Očekávalo se, zda si domácí přinesou střelecké obrození ze zápasu ze Sedlce, kdy v závěru utkání během 7minut vstřelili tři branky a částečně si zlepšili reputaci. A nakonec se podařilo, domácí vstřelili sedm branek, utkání přesto skončilo vítězstvím 5:1. 

Utkání začalo před slušnou diváckou návštěvou, více než polovina diváků byla zvědava na domácí hvězdu, která zůstane čtenářům utajena. Domácí řešili velké trable s postem gólmana, jednička týmu Strbík je dlouhodobě zraněná, dvojka týmu Bachtík D. k utkání nedorazil a tak si premiéru mezi tyčemi odbyl Kruliš M. a počínal si více než dobře. První branku vstřelil bývalý kanonýr O. Štěpán, který si připomněl gólovou radost po dlouhých měsících, naposledy skóroval takřka před rokem 14.11.2015 do sítě Kluků, stačilo přehodit vyběhnuvšího D. Marečka. Druhou důležitou branku vstřelil Libicher, který si spravil chuť po nevydařeném výjezdu na derby pražských S, kdy "jeho" Sparta podlehla lépe hrající Slávii. Jelikož se díky tomu nezúčastnil posledního utkání v Sedlci, měl do fotbalu velkou chuť a na hřišti to bylo znát, hostující obraně dělal velké problémy. Zdramatizovat utkání mohl Trekoval, po hezké střele trefil tyč a o odražený balón se postarala domácí obrana. Po hříchu to bylo jediné vážné ohrožení Krulišovi brány. Hosté se začali hádat a spílat hlavnímu rozhodčímu, což jejich hře vůbec neprospělo, jediným hráčem, který chtěl utkání příkladně odbojovat byl hostující kapitán Kruml.  Tečku za prvním poločasem mohl dát Kruliš O., jenže hlavičkoval slabě a Mareček si poradil.

Ve druhém poločase domácí rozhodli o osudu utkání, v 57 minutě se prosadil Vlach, ukazuje se, že když volí zakončení hlavou, je nebezpečnější než nohou, jednalo se o druhou branku v řadě. O částečné zdramatizování se postaral Bartůněk, kdy na pozici stopera hlavičkoval míč zády k bráně Krulišovi, který si ovšem pro míč chtěl
doběhnout a došlo k jeho přelobování. Jednalo se však o krátkou epizodu, o rozdíl tří branek se postaral po dorážce opět Štěpán. O velkou parádu se postaral Herout Martin, nečekaně se objevil v útoku, po hezkém pasu za obranu se dostal až k brankáři Marečkovi a svou slabší nohou vymetl šibenici, jeho gólová radost stála za to. Slavným se mohl stát i jeho bratr Michal, po dvou minutách na hřišti vstřelil z malého vápna regulérní gól, který ovšem nebyl pro domnělé postavení mimo hru uznán.


Miskovice : Horky 5:1 (2:0)

18, 83 Štěpán, 29 Libicher, 57 Vlach, 85 Herout

Sestava domácích

Kruliš M. - Herout, Bartůněk, Podolák, Bohouňovský - Libicher, Chvála, Vlach, Kruliš O. - Štěpán, Čtvrtečka

Střídali 85min Herout Michal