Miskovice : Křesetice

19.11.2012 10:56

Do Miskovic přijel poslední tým tabulky, proto se očekávali pouze tři body. První vážnější šanci si v zápase ale připsali hosté, kdy využili volnější prostor ve středu pole a z 20m nepřesně zakončili. Po hříchu to byla jejich jediná situace, jak vstřelit dobře hrajícím domácím gól. Ti začali plnit předpoklady už po 20min hry, kdy si na dlouhý výkop od brankáře Strbíka naběhl Štěpán, předskočil obránce a snadno hlavou skóroval. Druhý gól byl takřka totožný, stoperům hostů dělaly vysoké a dlouhé výkopy problémy celý zápas a Štěpán si s nimi věděl rady, doběhl si svou hlavičku, kterou napálil do prázdné brány. Útoky domácích se valili z pravé i levé strany kde úřadovali Bohouňovský a Kopáček a hosté si neměli čas oddechnout. Několikrát také hezky pálil Klečák. Třetí gól a klid na domácí kopačky přinesla akce Podoláka, ten poslal do úniku Kruliše, ten si ve vápně zasekl a nechal proběhnout dva obránce, tváří v tvář brankáři ale musel střílet levou nohou a zde se ukázalo, že mu slouží pouze jako opěra. Místo toho, aby střelu umístil k jedné nebo druhé tyči vystřelil slabě doprostřed brány, gólman byl tak zaskočen, že střelu neudržel a v pádu jí pustil do brány, gól by mohl být hrdě nominován na cenu „Šmudla roku“. Kruliš se z gólu ani neradoval, protože si byl vědom své nemohoucnosti, přestože se tímto gólem osamostatnil v týmové tabulce střelců na druhém místě. V záběru prvního poločasu ještě několikrát hezky nacentroval stoper Krejza, ale jeho milimetrové pasy byly nevyslyšeny.

 

 

Do druhého poločasu nastoupil do útoku Klečák F. a na stopera Jícha, který se předvedl samostatným únikem přes celé hřiště a hezkým centrem, ale zůstalo jen u potlesku diváků. To ke gólu vedla kombinace Kruliše, který vrátil gólovou nahrávku Podolákovi, toho však ve vápně podťali a byl nařízen pokutový kop. Míč si postavil Štěpán a zvýšil na 4:0. Poté hosté neudrželi nervy na uzdě a ostře vyjeli po rozhodčím Kracíkovi, který na ně odpískal faul metr před vápnem. Nutno říci, že o něm nebyl důvod diskutovat a už vůbec ne za stavu 4:0. Rozhodčí Kracík však nikoho předčasně do sprch neposlal, proto se zápas dohrál za plného stavu na hřišti. V poslední příležitosti byl Klečák R. ale přestřelil bránu. Za zmínku také stojí slalom Štěpána u rohového praporku, kdy se ho o míč snažilo zbavit 5hráčů hostí, ale domácí hbitý útočník jim nasadil několikrát housle a dobrých 20sek zkoušel jejich trpělivost. Ti se poté nezaměřili na míč, ale raději na faul, avšak ani to se jim nedařilo a tak Štěpán nacentroval do vápna, kde byl stoper domácích připraven s obrannou hlavičkou. Konec utkání 4:0.

 

Zakončení sezóny se poté uskutečnilo v plné sestavě v místní hospodě na hřišti.

 

 

Miskovice : Křesetice 4:0 (3:0)

Štěpán 3x, Kruliš

 

sestava domácích:

Strbík – Herout Mar., Krejza, Herout Mich.(Jícha) Vařečka – Kopáček (Kozák), Podolák, Klečák, Bohouňovský (Klečák F.) – Štěpán, Kruliš