Miskovice : Křesetice

28.03.2017 07:42

Těžký úkol čekal fotbalisty Miskovic na začátek jarní sezóny, když dorazili fotbalisté z Křesetic. Ti se v tabulce drželi na pátém místě s kladným skóre 43:29, tj v opačném gardu než domácí tým. Těžký zápas navíc dával tušit výsledek předešlého vzájemného utkání, který skončil 6:1 a nevalné výsledky z přípravy Miskovic, hlavně z generálky s Čechií Veltruby. Pozitivní zprávou byl po půlroční vynucené pauze návrat gólmanské jedničky Strbíka.

Utkání začalo zhurta, už ve 4. minutě si na precizně zahraný roh Libichera naskočil Vlach a nemýlil se. Uběhlo pouze 30s a radovali se také hosté, po sérii nepřesvědčivých obranných zákrocích domácí obrany se prosadil Jarůněk. To rozhodčí Linhart komentoval slovy "to bude teda přestřelka". Jenže opak byl pravdou. Na další minuty se střelci obou týmů odmlčeli, více nebezpečných příležitostí měli hosté, kdy dlouhé balóny za obranu se štěstím sbíral Strbík a několikrát pálili hosté vedle. Za domácí byl nebezpečný Štěpán, ale jeho dvě střely z úhlu dopadly totožně, skončily těsně vedle zadní tyče. To Chvála po ideální přihrávce Kruliše O. pálil slabě a brankář si s jeho šancí poradil. Hezký souboj předvedl po zahrání rohového kopu také Kruliš M., ale jeho hlavička nebyla dostatečně razantní. Že se nesmí hosté podceňovat ukázal Šafránek, kdy si po dlouhé kličce obešel gólmana, ale střelu už do brány nevtěsnal.

Ve druhém poločase se bojovalo o každý metr, domácí získávali větší půdu pod nohama a byli nebezpečnější. Skrytou střelu Libichera z hranice pokutového území vyrazil hostující gólman Domas na roh a další příležitosti byli nevyužity. Branku tak přinesla až kuriózní situace. K odvrácenému rohu hostí se dostal Podolák a střelou z první chtěl ohrozit branku Křesetic. O jeho tvrdých střelách se zdá nejednomu brankáři, míč ovšem netrefil ideálně, ten se ke smůle hostí dostal k Libicherovi, který vybíhal ze zahrání rohu a pohyboval se na hranici ofsajdu. Libicher si to tak namířil rovnou k brance a obstřelil Domase. Ve zbytku utkání bylo na hostech znát úbytek sil a domácí si výsledek bez vážnějších potíží pohlídali.


Miskovice : Křesetice 2:1 (1:1)

(4) Vlach, (76) Libicher  : (5) Jarůněk

 

Sestava domácích

Strbík - Herout Mar., Vlach, Podolák, Bartůněk - Libicher, Chvála, Kruliš M., Bohouňovský - Kruliš O., Štěpán.

Střídal Bachtík D.