Miskovice se o 'trojku' po šesti letech nenechaly připravit

15.06.2015 15:14

 

 

!!! ČLÁNEK z https://www.cervene-janovice-fotbal.cz/ !!!

 

Miskovice se o 'trojku' po šesti letech nenechaly připravit

13. 6. 2015

Jakékoliv vítězství nad červenojanovickým béčkem potřebovali před vlastním publikem k jistotě postupu do třetí třídy fotbalisté Miskovic. Naplnění jejich přání o něco oddálila předzápasová průtrž mračen.

26. kolo
sobota 13. června 2015 od 17 hodin
Miskovice – Červené Janovice B 4:0 (1:0)

Fotbalové hřiště v Miskovicích. Foto: Luboš HájekVýkop musel být kvůli bouřce o několik minut odložen a potom se hrálo na podmáčeném terénu. Vyrovnaný první poločas příliš krásy nenabídl, oba týmy se uchýlily k dlouhým nákopům na své útočníky a do vyložených šancí se dostávaly jen sporadicky. Hosté si několikrát vybojovali výhodu trestného kopu ze zhruba 20 až 25 metrů, ale exekutoři V. Bouma či R. Mutl neuspěli. 

To na druhé straně hřiště potvrdil O. Štěpán pověst kanonýra hned ve své první šanci v 20. minutě, kdy zavěsil po centru z pravé strany. Ještě větší klid na kopačky domácích hráčů mohl vnést P. Podolák, jehož do brejku poslal kiksem D. Dvořák, ovšem míč letěl nad bránu.

Při nástupu do druhé půle jako by červenojanovičtí fotbalisté zůstali myšlenkami ještě v kabině. V 63. minutě to bylo už 4:0 pro Miskovice, které si tak v předstihu mohly začít vychutnávat vysněný postup z ‘pralesa’ do třetí třídy. Ale hezky popořádku…

Nejprve se v 52. minutě před gólmanem M. Dlouhým zjevil osamocený P. Podolák, který se tentokrát nemýlil. V 57. minutě svůj druhý gól zaznamenal O. Štěpán a následně v 63. minutě se z minulého týdne neponaučil B. Kropáček, který opět fauloval ve vápně - nařízenou penaltu proměnil D. Najbrt.

Příležitost v podobě pokutového kopu dostali i hosté. Po zákroku na I. Hájka se však k zahrávání standardní situace nikdo neměl, a tak nakonec vzal zodpovědnost na sebe V. Bouma. Přestřelil, a i proto hosté odjeli z Miskovic s nulou v kolonce vstřelených branek.

Ačkoliv šlo Miskovicím o hodně - ve hře byl po šesti letech jejich návrat do třetí třídy, utkání se odehrálo v téměř přátelské atmosféře bez agresivnějších zákroků a zbytečných hádek a emocí. Červenojanovičtí fotbalisté ovšem nehodlali dát svou kůži zadarmo a vzhledem k účasti některých hráčů na festivalu Votvírák v Milovicích vyrazili do dějiště zápasu se třemi obránci z áčka.

Branky: 20., 57. O. Štěpán, 52. P. Podolák, 63. D. Najbrt. Rozhodčí: F. Křivka (Radim).

Č. Janovice B: M. Dlouhý - L. Hájek, V. Bouma, D. Dvořák, D. Uher - J. Zelený, I. Hájek, B. Čochnář, R. Mutl, T. Kropáček - P. David. Střídali: A. Baláž, M. Tůma, B. Kropáček, M. Kavka.

Další výsledky 26. kola IV. třídy, sk. B: Malín B - Soběšín 4:1, Nepoměřice - Kačina 3:2 pk, Zbraslavice B - Zruč n. S. B 7:3, Malešov B - Kaňk B 7:1. (tk)