V prvním zápase za bod.

24.08.2015 16:17

50 diváků bylo zvědavo na Miskovickou premiéru ve III. třídě, kterou si zahrají po sedmi letech. K obnovené premiéře neměl přijet nikdo menší, než loňský účastník okresního přeboru a to tým z Kaňku. Zápas však sliboval vyrovnaný souboj, účast domácích na trénincích totiž nebyla špatná, tým přes letní pauzu posílil o Radima Vlacha, Martina Libichera a navrátilce z hostování z Kaňku, Lukáše Murase a všichni tři se představili v základní sestavě. Ve dvou přípravných zápasech (pohár OFS) Miskovičtí nejprve vyřadili po výsledku 7:1 Horní Bučice a minulý týden vypadli s Chotusicemi na pokutové kopy, když ještě v 85min vedli 2:3.

 

Utkání začalo svižně a domácí si hned vypracovali nadějné příležitosti ke skórování, tu největší, když se po sraženém centru, který přeloboval brankáře odrazil míč od břevna k volnému Štěpánovi, který ovšem míč pořádně netrefil. Hosté zjistili, že je nečeká snadný boj, načež se hra přitvrdila, když si domácí Vlach pohrál s Novotným a začal unikat po pravé lajně, přišel taktický faul. To ovšem nevydržel Vlach a Novotnému oplácel. Rozhodčí Špičák to vyřešil šalamounsky a jelikož se jednalo o začátek utkání, oběma hráčům důrazně domluvil a oběma aktérům odpustil žlutou kartu, což ovšem pro Vlacha ve výsledku žlutou kartu znamenalo. Domácí byli nadále lepším týmem a vedení se dočkali ve 20 minutě, kdy střelou z dálky prostřelil hostujícího gólmana Muras. Brankář hostí Pospíšil nebyl ve své kůži už před střelou, neboť stál daleko z brankoviště a hned po obdržené brance vystřídal. Do branky se tedy přesunul Černý a do obrany se dostal nový muž na trávníku, Horký M. Miskovičtí nadále hrozili, aktivní byl především Chvála na pravé straně, kdy se po několika rychle rozehraných rozích dostával do zajímavých situací. Kaňk se osměloval pomalu, první vážnější příležitost měl až ve 40 minutě, kdy ránu mimo pro jistotu vyrazil Strbík na roh a další střelu z dálky kryl, když měla nepříjemný odskok. V největší příležitosti se Horký M. nedokázal prosadit, když zůstal nikým nebráněný na malém vápně.

Druhý poločas byl o poznání vyrovnanější a bez velkých šancí. Vyrovnat se povedlo Kaňku z ojedinělé akce, kdy se nedůsledný odkop domácích podařilo rychle dostat do vápna na nabíhajícího Mandíka, který v 69 minutě přehodil padajícího Strbíka. Hosté začali poprvé v utkání myslet na body, ovšem v útoku už nepředvedli nic kloudného, naopak mohli odjet s prázdnou, to kdyby svou další velkou šanci proměnil Štěpán, z brankové čáry ovšem nakonec vykopával Kmoch.

 

Utkání dospělo do penaltových kopů, kdy se hrdinou stal brankář Kaňku Černý, když chytil v první sérii penaltu Krulišovi M. Ostatní hráči již nezaváhali, utkání tak skončilo 1:1 (p.k. 3:5)

 

Sestava Kaňku: Pospíšil (23‘ Horký M.), Zrzavý (78’Kmoch), Růžička, Mandík, Kubánka, Klatka M. Černý J.Horký J. Výborný, Veselý, Novotný, trenér Velebný (byl na Bohemce).

Sestava Miskovic. Strbík, Herout, Libicher, Vlach (68‘ Kruliš), Chvála, Krejza, Kruliš, Bohuňovský, Muras, Podolák, Štěpán.

Branky: Muras- Mandík, rozhodující p.k. Klatka M.

ŽK 3:4 (Herout, Vlach, Muras- Zrzavý, Výborný, Novotný, Kmoch. rozhodčí Špičák, diváků 50.